Dan berättar om sin tumör i munhålan

I december 2010 konstaterade min tandläkare att det var något som inte såg bra ut i munhålan på mig, så han kontaktade odontologen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg (SU), dit jag fick komma samma dag, efter undersökning skickades en remiss till ÖNH.

På ÖHN tog man prov och konstaterade att jag hade en tumör i munbotten så diverse prover och röntgen skulle genomföras, fick även reda på att strålbehandling och cellgiftsbehandling skulle påbörjas ett tag efter operationen.

10 januari skulle jag opereras (tog mitt sista bloss dagen innan ) operationen gick bra, hade dock väldigt ont så jag ville inte ha besök dagen efter, tyckte det vad jobbigt att inte få dricka vatten på en vecka.

I mars månad började strålning 36 ggr och cellgiftsbehandling 6 ggr, jag tyckte inte om att ligga fastspänd med ansiktsmasken, men med en liten dos Stesolid gick det bra, mitt under behandlingsperioden så hände något med högerögat det blev grumligt, det konstaterades att näthinnan hade lossnat så akut iväg till Mölndals Sjukhus där det blev operation direkt (blev dock lite
orolig när dom inte hade någon narkosläkare men sa att det brukar gå bra ändå?) Kvar på Mölndal över natten sen transport till SU för strålning åter till Mölndal för utskrivning och igen till SU för ny strålning (fredagar strålning på morgon och eftermiddag)

2013 var inte läkaren på odontologen nöjd med läkningen runt tandbenet i vänster underkäke utan jag fick påbörja en behandling i tryckkammaren på Östra Sjukhuset för att försöka få igång vävnaderna runt tandbenet (30 dagar och 2 timmar varje gång).

2014 maj, behandlingen hjälpte inte, käkbenet gick av, 9 månader av smärta och väntan på ny operation. Äntligen 2015 februari en lång operation där dom tog en bit av vänster vadben och fixade till en ny käke åt mig.

2016 operation, insättning av 4 implantat samt plastikjusterering av läppen.

2017 nya tänder i underkäken på plats.


Dan från Göteborg